Konfigurering av Telemator

Oppstartsparametre

Oppstartsparametre benyttes for å konfigurere Telemator.  Disse legges i mål­feltet i snarveien for å starte Telemator.

Slik legger du inn oppstartsparametre:

1.  Høyreklikk på snarveien Telemator og velg menyvalget Egenskaper.  Det fører til dialogen «Egenskaper for...»

2.  Velg fanen «Snarvei».

Eksempel på snarvei i Windows med oppstartsparameter "-RO".  Nettområdet ligger i databasefilen “C:\Telemator\MittNett\TM_Kroken Energi.tmdb”

3.  Skriv oppstartsparameteren etter telematw.exe som står i feltet "Mål:".  Innled med et mellomrom og en bindestrek eller skråstrek.

4.  Trykk på knappen OK.

5.  Start Telemator og sjekk at parameteren fungerer.

6.  Velg menyvalg Hjelp > Om oppstartsparametre...

7.  Du vil se dialogen "Lovlige oppstartsparametre".  Oppstartsparametre med kryss foran seg er satt vha. fremgangsmåten beskrevet over.

Eksempel på samtidig bruk av flere oppstartsparametre:

C:\Telemator\Telematw.exe -RO -ADVANCED TM_Kroken.dsn

(filnavnet på databasen skal altså ikke ha bindestrek eller skråstrek foran seg (bare mellomrom).  Se forklaringer på parametrene lenger ned.

OBS: Du kan ikke endre oppstartsparametre i dialogen "Lovlige oppstartsparametre".  Det kan bare gjøres i snarveien.

Dialogen for oppstartsparametre

Dialogen for oppstartsparametre.  Parametere settes i snarveien for oppstart av Telemator, ikke her i denne dialogen.

Database filnavn

Filnavn for databasen/nettområdet du vil Telemator skal åpne. I snar-veier er det vanlig å oppgi mappe i 'Start i'.

Dersom du ikke oppgir filnavn her prøver Telemator først noen default filnavn. Dersom filnavn ikke blir funnet blir du bedt om å velge ett med standard brukergrensesnitt for å åpne filer.

Parameter -L=Mappenavn

Angir alternativ plassering av LIB-mappen. Normalt heter denne LIB og ligger rett under mappen for Telemator programfiler.

LIB mappen inneholder fargekoder for kabler (mappen CabColor), definisjoner for ruting på kontakter (filen RoutCont.ini), malene for Microsoft Visio (mappen Visio), eventuelle Matrikkel-data (mappen GAB) og ofte også bibliotek nettområde(r) som utstyr og annet kan kopieres fra.

Parameter -SINGLE

Telemator starter i enbrukermodus.  Da er det bare en bruker om gangen som får lov til å åpne ett nettområde.  Denne modusen må du benytte hvis du skal importere fra Feliks.

Parameter -RO

Telemator starter med kun lesetilgang (Read Only).  Det hindrer brukeren i å lagre endringer til databasen.

Parameteren tilbyr en enkel metode for brukere man stoler på (det kan være enkelt for brukere som ønsker det å fjerne denne parameteren).

Sikrere tilgangskontroll er beskrevet under Rettigheter for Telemator database

Parameter -ADVANCED

Starter alltid Telemator i avansert modus.  Uten denne huskes modus fra forrige gang.  Se mer om Avansert modus.

Parameter –font=,8

Tvinger skrift­størrelse til det tallet man setter etter komma.  Skriftstørrelse 7 eller 8 passer bra for nettbrett.